COATING DIVISIE

Deze, volledig verticaal geïntegreerde divisie, start bij de extrusie van technische garens, weeft het technische doek en coat dit doek met verschillende polymeren. Het zijn deze gecoate weefsels die onze afnemers verwerken tot tenten, afdekzeilen, zwembadcovers, beschermkledij, matrasbeschermers,..

Deze divisie realiseerde over de afgelopen periode een omzet van 112,4 miljoen euro tegenover 91,5 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar of een groei van 22,8 %.

Naast de nieuw ontwikkelde productlijnen, die succesvol gelanceerd werden (garens, landbouw, sport), zien we ook een heropleving in de transportmarkt, waarvan kan verwacht worden dat die zich in de volgende kwartalen doorzet.

APPAREL DIVISIE

De apparel divisie is een innoverende producent van hoogwaardige technische beschermkledij. Sioen is actief in sectoren waar aandacht voor veiligheid en comfort centraal staan: brandweer interventiekledij, kettingzaagbescherming, drijfpakken, kogelwerende kleding, chemische beschermpakken, kleding voor operatiekwartieren en technische industriële beschermkleding zoals regenkleding, signalisatiekledij, vlamvertragende en anti-statische kledij, beschermkledij tegen lichtbogen en chemicaliën, ...

De apparel divisie realiseerde een omzet van 57,9 miljoen euro tegenover 55,0 miljoen euro tijdens de vergelijkbare periode vorig jaar, of een groei van 5,3 %. In deze divisie wordt gestaag verder gewerkt aan de uitbouw van de verschillende productlijnen, en dit met succes. Deze groei in alle productlijnen is vrij gelijkmatig verdeeld over de verschillende markten.

CHEMICALS DIVISIE

Sioen chemicals focust op 2 kerncompetenties : dispersies van vast naar vloeibaar en kleurtechnologie. We produceren pigmentpasta's, decoratieve inkten, vernissen en inkten voor inkjetprinters.

De chemicals divisie heeft de afgelopen periode een omzet gerealiseerd van 36,6 miljoen euro tegenover 32,8 miljoen euro of een groei met 11,7 %. De grootste groei valt te noteren in het industriële segment.

INDUSTRIAL APPLICATIONS

De divisie industrial applications staat voor de verwerking en de zware confectie van technisch textiel en PVC folies.

Deze divisie heeft een omzet gerealiseerd van 27,3 miljoen euro tegenover 28,2 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het zijn voornamelijk de teruglopende overheidsbestedingen die deze divisie parten spelen (leger, treinen, ...).

VOORUITZICHTEN

Behoudens uitzonderlijke gebeurtenissen verwacht de onderneming de huidige trend te kunnen bestendigen voor het laatste kwartaal 2010.

COATING DIVISIE Deze, volledig verticaal geïntegreerde divisie, start bij de extrusie van technische garens, weeft het technische doek en coat dit doek met verschillende polymeren. Het zijn deze gecoate weefsels die onze afnemers verwerken tot tenten, afdekzeilen, zwembadcovers, beschermkledij, matrasbeschermers,.. Deze divisie realiseerde over de afgelopen periode een omzet van 112,4 miljoen euro tegenover 91,5 miljoen euro in de vergelijkbare periode vorig jaar of een groei van 22,8 %. Naast de nieuw ontwikkelde productlijnen, die succesvol gelanceerd werden (garens, landbouw, sport), zien we ook een heropleving in de transportmarkt, waarvan kan verwacht worden dat die zich in de volgende kwartalen doorzet. APPAREL DIVISIE De apparel divisie is een innoverende producent van hoogwaardige technische beschermkledij. Sioen is actief in sectoren waar aandacht voor veiligheid en comfort centraal staan: brandweer interventiekledij, kettingzaagbescherming, drijfpakken, kogelwerende kleding, chemische beschermpakken, kleding voor operatiekwartieren en technische industriële beschermkleding zoals regenkleding, signalisatiekledij, vlamvertragende en anti-statische kledij, beschermkledij tegen lichtbogen en chemicaliën, ... De apparel divisie realiseerde een omzet van 57,9 miljoen euro tegenover 55,0 miljoen euro tijdens de vergelijkbare periode vorig jaar, of een groei van 5,3 %. In deze divisie wordt gestaag verder gewerkt aan de uitbouw van de verschillende productlijnen, en dit met succes. Deze groei in alle productlijnen is vrij gelijkmatig verdeeld over de verschillende markten. CHEMICALS DIVISIE Sioen chemicals focust op 2 kerncompetenties : dispersies van vast naar vloeibaar en kleurtechnologie. We produceren pigmentpasta's, decoratieve inkten, vernissen en inkten voor inkjetprinters. De chemicals divisie heeft de afgelopen periode een omzet gerealiseerd van 36,6 miljoen euro tegenover 32,8 miljoen euro of een groei met 11,7 %. De grootste groei valt te noteren in het industriële segment. INDUSTRIAL APPLICATIONS De divisie industrial applications staat voor de verwerking en de zware confectie van technisch textiel en PVC folies. Deze divisie heeft een omzet gerealiseerd van 27,3 miljoen euro tegenover 28,2 miljoen euro over dezelfde periode vorig jaar. Het zijn voornamelijk de teruglopende overheidsbestedingen die deze divisie parten spelen (leger, treinen, ...). VOORUITZICHTEN Behoudens uitzonderlijke gebeurtenissen verwacht de onderneming de huidige trend te kunnen bestendigen voor het laatste kwartaal 2010.