De economie van Singapore steeg vorig jaar aan een recordtempo en van een vertraging valt nog niet veel te merken. De druk op de centrale bank om de nationale munt te laten appreciëren is als gevolg van de inflatiedruk opnieuw toegenomen.

Overigens heeft Singapore ook de exportverwachtingen naar boven aangepast, dit jaar zou de export met 10% kunnen toenemen. De stijging van de export kan de inflatiedruk nog doen toenemen.

Vorig jaar groeide de economie in Singapore met 14,50%, een tempo dat uiteraard niet houdbaar is. Maar zelfs wanneer de groei dit jaar halveert, zal de centrale bank de rente moeten verhogen.

De economie van Singapore steeg vorig jaar aan een recordtempo en van een vertraging valt nog niet veel te merken. De druk op de centrale bank om de nationale munt te laten appreciëren is als gevolg van de inflatiedruk opnieuw toegenomen. Overigens heeft Singapore ook de exportverwachtingen naar boven aangepast, dit jaar zou de export met 10% kunnen toenemen. De stijging van de export kan de inflatiedruk nog doen toenemen. Vorig jaar groeide de economie in Singapore met 14,50%, een tempo dat uiteraard niet houdbaar is. Maar zelfs wanneer de groei dit jaar halveert, zal de centrale bank de rente moeten verhogen.