Het USDA verlaagde voor de derde maand op rij haar prognose voor de sinaasappelopbrengst in Florida. De nieuwe schatting voor het oogstjaar dat eindigt in juni bedraagt 139 miljoen dozen (van 90 pond).

Vorige maand werd nog een opbrengst van 141 miljoen dozen voorspeld en vorig jaar bedroeg de oogst nog 146,6 miljoen dozen.

Verschillende citrusplantages in Florida worden belaagd door 'citrus greening', een bacteriële ziekte die de stroom voedingssappen naar de vruchten afsnijdt waardoor deze kleiner zijn dan gewoonlijk of zelfs afvallen voor ze plukrijp zijn.

Ook de 'yield' of de opbrengst per doos werd verlaagd naar 1,61 gallon tegenover 1,63 gallon vorig jaar.

Het USDA verlaagde voor de derde maand op rij haar prognose voor de sinaasappelopbrengst in Florida. De nieuwe schatting voor het oogstjaar dat eindigt in juni bedraagt 139 miljoen dozen (van 90 pond). Vorige maand werd nog een opbrengst van 141 miljoen dozen voorspeld en vorig jaar bedroeg de oogst nog 146,6 miljoen dozen. Verschillende citrusplantages in Florida worden belaagd door 'citrus greening', een bacteriële ziekte die de stroom voedingssappen naar de vruchten afsnijdt waardoor deze kleiner zijn dan gewoonlijk of zelfs afvallen voor ze plukrijp zijn. Ook de 'yield' of de opbrengst per doos werd verlaagd naar 1,61 gallon tegenover 1,63 gallon vorig jaar.