Simon Goodfellow: "De indicator bereikte een piek op 5 juni en gaf toen een signaal dat de beleggers minder bullish waren geworden. Ik verwacht dan ook dat een overstap naar meer defensieve aandelen onderweg is. De piek van de indicator lag zelfs twee standaarafwijkingen boven het gemiddelde. De omvang van de rally was groot, wat verklaard kan worden door het feit dat de wanhoop eind november eveneens erg groot was. In de afgelopen 16 jaar waren er maar vier gelegenheden dat er meer risico-aversie aanwezig was."

Blijkt dat in drie van de vier gevallen de bodem onder de vorige bodem lag. Simon Goodfellow: "Vandaar dan ook mijn voorzichtigheid. Eens de voorzichtigheid weer toeneemt, kunnen de beleggers gaan overcompenseren. Voorzichtigheid blijft vooral geboden in de financiële sector. Geen enkel bankaandeel is opgenomen in onze lijst met aandelen met een lage volatiliteit. De lijst met hoog volatiele waarden wordt anderzijds nog steeds door Fortis aangevoerd. Wie vroeg genoeg instapte, mag nu winstnemingen op bankaandelen. Voor opnieuw te kopen, is het anderzijds nog te vroeg."

Simon Goodfellow: "De indicator bereikte een piek op 5 juni en gaf toen een signaal dat de beleggers minder bullish waren geworden. Ik verwacht dan ook dat een overstap naar meer defensieve aandelen onderweg is. De piek van de indicator lag zelfs twee standaarafwijkingen boven het gemiddelde. De omvang van de rally was groot, wat verklaard kan worden door het feit dat de wanhoop eind november eveneens erg groot was. In de afgelopen 16 jaar waren er maar vier gelegenheden dat er meer risico-aversie aanwezig was."Blijkt dat in drie van de vier gevallen de bodem onder de vorige bodem lag. Simon Goodfellow: "Vandaar dan ook mijn voorzichtigheid. Eens de voorzichtigheid weer toeneemt, kunnen de beleggers gaan overcompenseren. Voorzichtigheid blijft vooral geboden in de financiële sector. Geen enkel bankaandeel is opgenomen in onze lijst met aandelen met een lage volatiliteit. De lijst met hoog volatiele waarden wordt anderzijds nog steeds door Fortis aangevoerd. Wie vroeg genoeg instapte, mag nu winstnemingen op bankaandelen. Voor opnieuw te kopen, is het anderzijds nog te vroeg."