Silvercrest Mines Inc. (2,64 Canadese dollar op 18 februari 2012) is een Mexicaanse producent van edelmetalen die noteert op de beurs van Vancouver. Het vlaggenschip van de groep is de Santa Elena-mijn, die hoogwaardig goud en zilver bevat. Over zes jaar verwacht Silvercrest daar een totale opbrengst van 4,8 M/ounce zilver en 179 K/ounce goud van.

Het bedrijf stuurt het ene positieve nieuwsbericht na het andere de wereld in. Dat is duidelijk te zien aan de fel stijgende koers van het aandeel. Terwijl tal van goud- en zilveraandelen amper hebben bewogen toen de goud- en de zilverprijs omhooggingen, is dat van Silvercrest in vier jaar tijd gestegen van 0,20 tot 2,5 Canadese dollar.

De zilverprijs is in tien jaar tijd omhooggegaan van 4 naar 50 dollar per ounce. Die stijging kwam perfect overeen met een Fibonacci-stijging van 685,4% (zie grafiek 2). Maar in april 2011 ging het bergaf. De prijs van het zilver halveerde brutaal tot 27 dollar per ounce: opnieuw een 50%-Fibonacci-correctie.

Toch is het te vroeg om te zeggen dat de stijgende trend van het zilver definitief is doorbroken. Sinds de plotse correctie is de zilverprijs enkele keren opgeveerd; op 19 februari 2012 stond hij op 33,21 dollar per ounce. De toppen weerspiegelen de dalende weerstandslijn R1 (zie grafiek 3). Tekenen we vanaf de laatste top (T1) een Fibonacci-retracement, dan zien we dat de 50%-terugkeer samenvalt met de weerstandslijn R1. Dat is interessant, want zodra een belangrijke weerstand is doorbroken, fungeert die weerstand als steun. We noemen dat fenomeen de rolwisseling van weerstand naar steun.

Als we de zilverprijs op korte termijn bekijken, stellen we vast dat de afstand tussen de horizontale steunlijn en de schuine weerstandslijn kleiner wordt. Binnen afzienbare tijd zal de zilverprijs een van beide lijnen doorbreken. Een koersreactie op de zilvermijnen is dan het logische gevolg.

We viseren het aandeel van Silvercrest bij een dalende zilverprijs naar de zone tussen 30 en 26 dollar per ounce. De belangrijkste steunniveaus van Silvercrest zijn: 2,20, 2,00 en 1,85 Canadese dollar. Onder de 1,50 Canadese dollar is de stijgende trend van Silvercrest Mines gebroken.

Als het zilver door de grens van 35 dollar per ounce breekt, is dat een stopbuy-signaal (kopen vanaf). We verkopen alle zilvermijnen als de prijs onder de 26 dollar per ounce daalt, want dan is de stijgende trend sinds 2008 doorbroken. Dat beschouwen we als een stoploss-signaal (verkopen onder).

Paul Gins, zaakvoerder CompuGraphics nv

Silvercrest Mines Inc. (2,64 Canadese dollar op 18 februari 2012) is een Mexicaanse producent van edelmetalen die noteert op de beurs van Vancouver. Het vlaggenschip van de groep is de Santa Elena-mijn, die hoogwaardig goud en zilver bevat. Over zes jaar verwacht Silvercrest daar een totale opbrengst van 4,8 M/ounce zilver en 179 K/ounce goud van.Het bedrijf stuurt het ene positieve nieuwsbericht na het andere de wereld in. Dat is duidelijk te zien aan de fel stijgende koers van het aandeel. Terwijl tal van goud- en zilveraandelen amper hebben bewogen toen de goud- en de zilverprijs omhooggingen, is dat van Silvercrest in vier jaar tijd gestegen van 0,20 tot 2,5 Canadese dollar.De zilverprijs is in tien jaar tijd omhooggegaan van 4 naar 50 dollar per ounce. Die stijging kwam perfect overeen met een Fibonacci-stijging van 685,4% (zie grafiek 2). Maar in april 2011 ging het bergaf. De prijs van het zilver halveerde brutaal tot 27 dollar per ounce: opnieuw een 50%-Fibonacci-correctie. Toch is het te vroeg om te zeggen dat de stijgende trend van het zilver definitief is doorbroken. Sinds de plotse correctie is de zilverprijs enkele keren opgeveerd; op 19 februari 2012 stond hij op 33,21 dollar per ounce. De toppen weerspiegelen de dalende weerstandslijn R1 (zie grafiek 3). Tekenen we vanaf de laatste top (T1) een Fibonacci-retracement, dan zien we dat de 50%-terugkeer samenvalt met de weerstandslijn R1. Dat is interessant, want zodra een belangrijke weerstand is doorbroken, fungeert die weerstand als steun. We noemen dat fenomeen de rolwisseling van weerstand naar steun.Als we de zilverprijs op korte termijn bekijken, stellen we vast dat de afstand tussen de horizontale steunlijn en de schuine weerstandslijn kleiner wordt. Binnen afzienbare tijd zal de zilverprijs een van beide lijnen doorbreken. Een koersreactie op de zilvermijnen is dan het logische gevolg.We viseren het aandeel van Silvercrest bij een dalende zilverprijs naar de zone tussen 30 en 26 dollar per ounce. De belangrijkste steunniveaus van Silvercrest zijn: 2,20, 2,00 en 1,85 Canadese dollar. Onder de 1,50 Canadese dollar is de stijgende trend van Silvercrest Mines gebroken.Als het zilver door de grens van 35 dollar per ounce breekt, is dat een stopbuy-signaal (kopen vanaf). We verkopen alle zilvermijnen als de prijs onder de 26 dollar per ounce daalt, want dan is de stijgende trend sinds 2008 doorbroken. Dat beschouwen we als een stoploss-signaal (verkopen onder).Paul Gins, zaakvoerder CompuGraphics nv