Signalen van zwakte op belangrijke eindmarkten van Solvay

Vrijdag voor opening van de beurs maakt Solvay de resultaten over het tweede kwartaal bekend. Bernard Hanssens van Bank Degroof probeerde vooruit te blikken op wat het bedrijf waarschijnlijk gaat zeggen. Hij gaat op de eerste plaats uit van een REBITDA van 530 miljoen euro.

Volgens Hanssens mogen we er op vertrouwen dat de doelstellingen wat betreft besparingen die door de nieuwe CEO vooropgesteld worden daadwerkelijk gerealiseerd zullen worden. Het is diens bedoeling om het bedrijf een heel ander uitzicht te geven, maar die transformative vergt tijd.

Voorzichtiger voor de korte en de middellange termijn

De laatste commentaren van het bedrijf zelf, daterend van voor de “quite period” waren eerder positief. Op dat moment ontving het bedrijf nog altijd geen signalen die wezen op een wijziging in de volumetrends. Wel werd toegegeven dat de klanten voorzichtiger waren geworden.

Deze opmerkingen hadden betrekking op de maanden april en mei en inmiddels zijn we bijna twee maanden verder. Tijdens de meest recente periode zijn de PVC-prijzen in juni met 4,50% op maandbasis gedaald. Hanssens is voorzichtiger voor de korte en de middellange termijn en heeft slechts een neutraal advies voor het aandeel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content