Als gevolg daarvan stegen vanmorgen de koersen van de chipproducenten, ook op de andere Aziatische beurzen. Samsung Electronics, de grootste memory chipmaker in de wereld, Hynix Semiconductor, Powerchip Semiconductor, Nanya Technology enzovoort pakten met hogere koersen uit.

Bij Elpida zei president Yukio Sakamoto dat het bedrijf van plan is om prijsverhogingen tot 50% door te voeren en dat vanaf volgende maand. Ook de prijzen voor random access memory, of DRAM chips, zijn in de afgelopen weken gestegen.

Als gevolg daarvan stegen vanmorgen de koersen van de chipproducenten, ook op de andere Aziatische beurzen. Samsung Electronics, de grootste memory chipmaker in de wereld, Hynix Semiconductor, Powerchip Semiconductor, Nanya Technology enzovoort pakten met hogere koersen uit. Bij Elpida zei president Yukio Sakamoto dat het bedrijf van plan is om prijsverhogingen tot 50% door te voeren en dat vanaf volgende maand. Ook de prijzen voor random access memory, of DRAM chips, zijn in de afgelopen weken gestegen.