Hun monetaire politiek heeft de speculanten de vrije hand gegeven, via carry trades profiteren die van de lage rente door grote winsten binnen te rijven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, de ruime monetaire politiek van de FED & Co is er op de eerste plaats op gericht om de economie te stimuleren.

Zowat alle financiële markten zijn momenteel ontwricht door het optreden van de centrale banken, waardoor het ingebouwde stabiliteitsmechanisme van die markten helemaal is ontwricht. Dit alles is de erfenis van de quantative easing programma's die door ex-FED president Ben Bernanke opgestart werden.

Hun monetaire politiek heeft de speculanten de vrije hand gegeven, via carry trades profiteren die van de lage rente door grote winsten binnen te rijven. Dat is natuurlijk niet de bedoeling, de ruime monetaire politiek van de FED & Co is er op de eerste plaats op gericht om de economie te stimuleren. Zowat alle financiële markten zijn momenteel ontwricht door het optreden van de centrale banken, waardoor het ingebouwde stabiliteitsmechanisme van die markten helemaal is ontwricht. Dit alles is de erfenis van de quantative easing programma's die door ex-FED president Ben Bernanke opgestart werden.