Volgens de economen kan er moeilijker een duidelijker signaal worden gegeven dat de Chinese economie aan het vertragen is.

Ook de voorraden van ijzererts, steenkool en andere grondstoffen zijn sterk opgelopen, wat wijst op een vertaling in de vraag vanuit de Chinese industrie.

Ook signalen uit vastgoedmarkt klinken onheilspellend

Niet alleen de grondstoffenmarkten geven verontrustende signalen over de toestand waarin de Chinese economie zich bevindt, ook de vastgoedsector lijkt steeds meer te vertragen.

Deze evolutie is in niet alle regio's even duidelijk merkbaar, in sommige steden houden de vastgoedprijzen beter stand dan in andere.

Dat de situatie steeds ernstiger wordt, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat Beijing Real Estate kopers voor vastgoed probeert te lokken door maanden uitstel toe te staan wat de eerste aanbetaling betreft.

Deze situatie kennen we ook uit andere vastgoedmarkten waar zeepbellen ontstonden, het wijst op een duidelijke vertraging van de vraag op de markt.

Volgens de economen kan er moeilijker een duidelijker signaal worden gegeven dat de Chinese economie aan het vertragen is. Ook de voorraden van ijzererts, steenkool en andere grondstoffen zijn sterk opgelopen, wat wijst op een vertaling in de vraag vanuit de Chinese industrie.Ook signalen uit vastgoedmarkt klinken onheilspellend Niet alleen de grondstoffenmarkten geven verontrustende signalen over de toestand waarin de Chinese economie zich bevindt, ook de vastgoedsector lijkt steeds meer te vertragen. Deze evolutie is in niet alle regio's even duidelijk merkbaar, in sommige steden houden de vastgoedprijzen beter stand dan in andere. Dat de situatie steeds ernstiger wordt, blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat Beijing Real Estate kopers voor vastgoed probeert te lokken door maanden uitstel toe te staan wat de eerste aanbetaling betreft. Deze situatie kennen we ook uit andere vastgoedmarkten waar zeepbellen ontstonden, het wijst op een duidelijke vertraging van de vraag op de markt.