Op de eerste plaats is er het feit dat de koperprijs opnieuw is gedaald. De evolutie van de koperprijs werd recent sterk gelinkt aan de economische prestaties van China, dat de grootste consument van dit basismetaal in de wereld is. Daarnaast mist ook de Chinese beurs de kracht om een overtuigend herstel neer te zetten.

Maar ook de economische indicatoren zelf blijven buitengewoon zwak. Zo is groei van de geldhoeveelheid in China vertraagd tot een dieptepunt voor de afgelopen 13 jaar. De geldhoeveelheid groeide met nog 12,10% en dat is het traagste niveau sinds januari 2001.

Op de eerste plaats is er het feit dat de koperprijs opnieuw is gedaald. De evolutie van de koperprijs werd recent sterk gelinkt aan de economische prestaties van China, dat de grootste consument van dit basismetaal in de wereld is. Daarnaast mist ook de Chinese beurs de kracht om een overtuigend herstel neer te zetten. Maar ook de economische indicatoren zelf blijven buitengewoon zwak. Zo is groei van de geldhoeveelheid in China vertraagd tot een dieptepunt voor de afgelopen 13 jaar. De geldhoeveelheid groeide met nog 12,10% en dat is het traagste niveau sinds januari 2001.