Siemens heeft volgens Kaeser tijdens de verslagperiode vooral geprofiteerd van een verbetering van de marktomstandigheden in de gezondheidssector, de lichtproducten en de fabrieksautomatisering.

Op basis van de resultaten over het derde kwartaal verhoogt Siemens de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het is voor de eerste keer in bijna twee jaar dat zowel de omzet als de bestellingen een stijgende trend vertonen. Heel wat klanten van het bedrijf zijn volop bezig om de voorraden weer aan te vullen.

De analisten reageerden positief op het optrekken van de vooruitzichten, Theo Kitz van Merck Finck & Co gaf afgelopen week een koopadvies voor het aandeel. Verwacht wordt dat zowel de omzet als de bestellingen een stijgende trend gaan blijven vertonen.

Wel zal de SAS computer services nog verlieslatend zijn geweest, maar deze dochter is volop in herstructurering. Er worden opnieuw 4200 banen geschrapt en Siemens heeft eerder al laten weten dat SAS mogelijk voor verkoop in aanmerking komt wanneer de winstgevendheid hersteld is.

Anderzijds wordt voor de health-care business een duidelijke stijging van de winst verwacht, terwijl in de energiedivisie het resultaat lichtjes zou dalen. In de industrie-afdeling zou de winst boven het niveau van hetzelfde kwartaal van vorig jaar uitkomen.

Siemens heeft volgens Kaeser tijdens de verslagperiode vooral geprofiteerd van een verbetering van de marktomstandigheden in de gezondheidssector, de lichtproducten en de fabrieksautomatisering. Op basis van de resultaten over het derde kwartaal verhoogt Siemens de vooruitzichten voor het volledige boekjaar. Het is voor de eerste keer in bijna twee jaar dat zowel de omzet als de bestellingen een stijgende trend vertonen. Heel wat klanten van het bedrijf zijn volop bezig om de voorraden weer aan te vullen. De analisten reageerden positief op het optrekken van de vooruitzichten, Theo Kitz van Merck Finck & Co gaf afgelopen week een koopadvies voor het aandeel. Verwacht wordt dat zowel de omzet als de bestellingen een stijgende trend gaan blijven vertonen. Wel zal de SAS computer services nog verlieslatend zijn geweest, maar deze dochter is volop in herstructurering. Er worden opnieuw 4200 banen geschrapt en Siemens heeft eerder al laten weten dat SAS mogelijk voor verkoop in aanmerking komt wanneer de winstgevendheid hersteld is. Anderzijds wordt voor de health-care business een duidelijke stijging van de winst verwacht, terwijl in de energiedivisie het resultaat lichtjes zou dalen. In de industrie-afdeling zou de winst boven het niveau van hetzelfde kwartaal van vorig jaar uitkomen.