De kwartaalwinst steeg tot EUR 982 miljoen, maar dat was minder dan de EUR 1,2 miljard die gemiddeld werd verwacht. Positief was de stijging van de orders naar EUR 21,5 miljard en de book-to-bill ratio van 1,2 (boven 1 is goed). Dit was vooral het gevolg van verbetering in de divisies Energy en Mobility.

De omzet daalde tot EUR 18,2 miljard. Dit was licht onder verwachting. In de divisies Industry, Mobility en Healthcare daalden de marges, maar het orderniveau bij Healthcare was wel beter dan van sectorgenoten.

Siemens wil verdere kostenbesparingen doorvoeren en handhaaft de verwachting voor een winstmarge van rond de 12% voor 2014: een goed teken. ABN Amro handhaaft een neutraal advies.

De kwartaalwinst steeg tot EUR 982 miljoen, maar dat was minder dan de EUR 1,2 miljard die gemiddeld werd verwacht. Positief was de stijging van de orders naar EUR 21,5 miljard en de book-to-bill ratio van 1,2 (boven 1 is goed). Dit was vooral het gevolg van verbetering in de divisies Energy en Mobility. De omzet daalde tot EUR 18,2 miljard. Dit was licht onder verwachting. In de divisies Industry, Mobility en Healthcare daalden de marges, maar het orderniveau bij Healthcare was wel beter dan van sectorgenoten. Siemens wil verdere kostenbesparingen doorvoeren en handhaaft de verwachting voor een winstmarge van rond de 12% voor 2014: een goed teken. ABN Amro handhaaft een neutraal advies.