Daarnaast verkocht Siemens ook meer windturbines. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren steeg de winst van Siemens met 17% tot 1,79 miljard euro en daarmee werden de verwachtingen van de analisten overtroffen.

Ook wat betreft omzet en nieuwe orders deed Siemens het beter dan verwacht. De omzet kwam 12% hoger uit op 19,49 miljard euro, het aantal nieuwe orders steeg met 19% tot 22,59 miljard euro.

Het Duits bedrijf bevestigde bovendien de prognoses voor het volledige boekjaar. Voor het boekjaar dat afloopt tot 30 september wordt een stijging van de winst uit de voortgezette activiteiten met 25 tot 35% verwacht.

Daarnaast verkocht Siemens ook meer windturbines. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren steeg de winst van Siemens met 17% tot 1,79 miljard euro en daarmee werden de verwachtingen van de analisten overtroffen. Ook wat betreft omzet en nieuwe orders deed Siemens het beter dan verwacht. De omzet kwam 12% hoger uit op 19,49 miljard euro, het aantal nieuwe orders steeg met 19% tot 22,59 miljard euro. Het Duits bedrijf bevestigde bovendien de prognoses voor het volledige boekjaar. Voor het boekjaar dat afloopt tot 30 september wordt een stijging van de winst uit de voortgezette activiteiten met 25 tot 35% verwacht.