ABN Amro verwacht dat dit gaat leiden tot een hogere winstgevendheid en handhaaft een koopadvies.

SE kondigde aan Invensys Rail, met een omzet van EUR 950 miljoen en een marge van 15%, te kopen voor GBP 1,74 miljard in contanten. Dat is ongeveer 15x de operationele winst. Dit verhoogt het marktaandeel van het bedrijf in de spoorwegmateriaalmarkt naar 20%.

Met de gelijktijdige verkoop van de bagageafhandelings-, en pakjes en postsorteeractiviteiten, met een omzet van 900 miljoen een enkelcijferige marge, verbetert Siemens de marge in het Transport & Logistiekgedeelte van de Infrastructuur en Stedensector.

Synergieën van EUR 100 miljoen worden verwacht in 2018, waarvan 2/3 bereikt zal zijn in 2016. Het bedrijf kondigde verder aan de lichtactiviteiten van Osram aan de aandeelhouders te verkopen, door 1 aandeel Osram aan te bieden per 10 aandelen Siemens.

ABN Amro ziet deze aankondigingen als belangrijke stappen tot optimalisatie van de activiteiten en verwachten dat de winstgevendheid gaat verbeteren. De analisten van de bank handhaven hun koopadvies.

ABN Amro verwacht dat dit gaat leiden tot een hogere winstgevendheid en handhaaft een koopadvies. SE kondigde aan Invensys Rail, met een omzet van EUR 950 miljoen en een marge van 15%, te kopen voor GBP 1,74 miljard in contanten. Dat is ongeveer 15x de operationele winst. Dit verhoogt het marktaandeel van het bedrijf in de spoorwegmateriaalmarkt naar 20%. Met de gelijktijdige verkoop van de bagageafhandelings-, en pakjes en postsorteeractiviteiten, met een omzet van 900 miljoen een enkelcijferige marge, verbetert Siemens de marge in het Transport & Logistiekgedeelte van de Infrastructuur en Stedensector. Synergieën van EUR 100 miljoen worden verwacht in 2018, waarvan 2/3 bereikt zal zijn in 2016. Het bedrijf kondigde verder aan de lichtactiviteiten van Osram aan de aandeelhouders te verkopen, door 1 aandeel Osram aan te bieden per 10 aandelen Siemens. ABN Amro ziet deze aankondigingen als belangrijke stappen tot optimalisatie van de activiteiten en verwachten dat de winstgevendheid gaat verbeteren. De analisten van de bank handhaven hun koopadvies.