De belangrijkste reden voor deze winstwaarschuwing zijn "lower market expectatins" ofwel minder goede perspectieven door de internationale conjunctuur.

Deze winstwaarschuwing kostte CEO Peter Löscher zijn baan, hij werd vervangen door financieel directeur Joe Käser. De problemen bij Siemens liggen volgens Geert Van Herck natuurlijk in de wat cyclischere divisies zoals de energie- en transportdivisies.

Door de moeilijke economische omgeving denken veel bedrijven en overheden langer na over de uitvoering van nieuwe grote investeringen.

Daar komt nog bij dat Siemens zwaar had ingezet op alternatieve energie. Maar die sector heeft forse klappen moeten incasseren nadat desubsidiestromen werden teruggeschroefd.

Kortom, Geert Van Herck van Leleux denkt dat Siemens vooral met tijdelijke tegenslagen te kampen heeft maar dat de structurele langetermijnwaardestuwers van de groep (inspelen op megatrends ivm energie (klimaatverandering), infrastructuur

(verdere verstedelijking in de groeilanden) en gezondheidszorg) overeind blijven. Kopen op koerszwakte, zo luidt het advies van Geert Van Herck.

De belangrijkste reden voor deze winstwaarschuwing zijn "lower market expectatins" ofwel minder goede perspectieven door de internationale conjunctuur. Deze winstwaarschuwing kostte CEO Peter Löscher zijn baan, hij werd vervangen door financieel directeur Joe Käser. De problemen bij Siemens liggen volgens Geert Van Herck natuurlijk in de wat cyclischere divisies zoals de energie- en transportdivisies. Door de moeilijke economische omgeving denken veel bedrijven en overheden langer na over de uitvoering van nieuwe grote investeringen. Daar komt nog bij dat Siemens zwaar had ingezet op alternatieve energie. Maar die sector heeft forse klappen moeten incasseren nadat desubsidiestromen werden teruggeschroefd. Kortom, Geert Van Herck van Leleux denkt dat Siemens vooral met tijdelijke tegenslagen te kampen heeft maar dat de structurele langetermijnwaardestuwers van de groep (inspelen op megatrends ivm energie (klimaatverandering), infrastructuur (verdere verstedelijking in de groeilanden) en gezondheidszorg) overeind blijven. Kopen op koerszwakte, zo luidt het advies van Geert Van Herck.