Met deze overname wil Telenet veiligheidsoplossingen integreren in zijn internetdienstverlening voor bedrijven en ook managed securitydiensten tot een substantieel onderdeel van zijn productaanbod maken.

C-CURE levert advies, integreert en ontwikkelt geavanceerde producten rond internet- en netwerkbeveiliging voor bedrijven.

C-CURE werd opgericht in 1998 en realiseerde in 2009 een niet-geauditeerde omzet van ongeveer 6,6 miljoen euro. Belangrijke klantenreferenties zijn Persagentschap Belga, Tele Atlas (TomTom), De Persgroep en Hansen Transmissions. De aankoopprijs die Telenet betaalt voor C-CURE bedraagt één derde van de omzet.

De transactie heeft geen impact op het personeel van C-CURE. Het managementteam blijft op post en blijft werken vanuit de huidige vestigingsplaats in Mechelen-Noord. C-CURE zal geïntegreerd worden in de activiteiten van Telenet Solutions, de business to business afdeling van Telenet.

Siddy Jobe (Bank Degroof): "Het betreft een relatief kleine overname, die zonder veel gevolgen blijft op de resultaten. Ik blijf geloven in de investment case van Telenet, zeker nu het aandeel een wat zwakkere periode achter de rug heeft. Het advies opbouwen blijft gehandhaafd."

Met deze overname wil Telenet veiligheidsoplossingen integreren in zijn internetdienstverlening voor bedrijven en ook managed securitydiensten tot een substantieel onderdeel van zijn productaanbod maken. C-CURE levert advies, integreert en ontwikkelt geavanceerde producten rond internet- en netwerkbeveiliging voor bedrijven. C-CURE werd opgericht in 1998 en realiseerde in 2009 een niet-geauditeerde omzet van ongeveer 6,6 miljoen euro. Belangrijke klantenreferenties zijn Persagentschap Belga, Tele Atlas (TomTom), De Persgroep en Hansen Transmissions. De aankoopprijs die Telenet betaalt voor C-CURE bedraagt één derde van de omzet. De transactie heeft geen impact op het personeel van C-CURE. Het managementteam blijft op post en blijft werken vanuit de huidige vestigingsplaats in Mechelen-Noord. C-CURE zal geïntegreerd worden in de activiteiten van Telenet Solutions, de business to business afdeling van Telenet. Siddy Jobe (Bank Degroof): "Het betreft een relatief kleine overname, die zonder veel gevolgen blijft op de resultaten. Ik blijf geloven in de investment case van Telenet, zeker nu het aandeel een wat zwakkere periode achter de rug heeft. Het advies opbouwen blijft gehandhaafd."