De positieve trend van het vorige kwartaal voorzettend, groeide de groepsomzet bij Agfa-Gevaert met 9,0 procent tegenover het derde kwartaal van 2009. Zowel Agfa Graphics als Agfa HealthCare droegen bij aan de stijging.

De huidige situatie op de wisselmarkten had een positief effect van 6,2 procent op de omzet van de groep. Dankzij het voortdurende succes van de efficiëntieprogramma's verbeterde de recurrente brutowinstmarge van de groep tot 32,7 procent, tegenover 32,3 procent (of 30,6 procent exclusief een eenmalig effect op het vlak van intellectueel eigendom in Agfa Graphics) in het derde kwartaal van 2009.

In het derde kwartaal van 2010 werd de brutowinstmarge niet beïnvloed door eenmalige effecten.

Dankzij het voortdurende succes van de efficiëntieprogramma's verbeterde de recurrente brutowinstmarge van de groep tot 32,7 procent, tegenover 32,3 procent (of 30,6 procent exclusief een eenmalig effect op het vlak van intellectueel eigendom in Agfa Graphics) in het derde kwartaal van 2009.

In het derde kwartaal van 2010 werd de brutowinstmarge niet beïnvloed door eenmalige effecten. Als percentage van de omzet, daalden de verkoop- en algemene beheerskosten licht tot 19,3 procent.

De recurrente EBITDA van de groep (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) steeg van 68 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009 tot 78 miljoen euro. De recurrente EBIT verbeterde van 43 miljoen euro (6,3 procent van de omzet) tot 54 miljoen euro (7,3 procent van de omzet).

De groep boekte een positief nettoresultaat van 16 miljoen euro, tegenover 4 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009.

Siddy Jobe (Bank Degroof): "De resultaten van Agfa-Gevaert waren conform onze verwachtingen, zodat ik het advies opbouwen handhaaf."

De positieve trend van het vorige kwartaal voorzettend, groeide de groepsomzet bij Agfa-Gevaert met 9,0 procent tegenover het derde kwartaal van 2009. Zowel Agfa Graphics als Agfa HealthCare droegen bij aan de stijging. De huidige situatie op de wisselmarkten had een positief effect van 6,2 procent op de omzet van de groep. Dankzij het voortdurende succes van de efficiëntieprogramma's verbeterde de recurrente brutowinstmarge van de groep tot 32,7 procent, tegenover 32,3 procent (of 30,6 procent exclusief een eenmalig effect op het vlak van intellectueel eigendom in Agfa Graphics) in het derde kwartaal van 2009. In het derde kwartaal van 2010 werd de brutowinstmarge niet beïnvloed door eenmalige effecten. Dankzij het voortdurende succes van de efficiëntieprogramma's verbeterde de recurrente brutowinstmarge van de groep tot 32,7 procent, tegenover 32,3 procent (of 30,6 procent exclusief een eenmalig effect op het vlak van intellectueel eigendom in Agfa Graphics) in het derde kwartaal van 2009. In het derde kwartaal van 2010 werd de brutowinstmarge niet beïnvloed door eenmalige effecten. Als percentage van de omzet, daalden de verkoop- en algemene beheerskosten licht tot 19,3 procent. De recurrente EBITDA van de groep (de som van Graphics, HealthCare, Specialty Products en het niet-toegewezen deel) steeg van 68 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009 tot 78 miljoen euro. De recurrente EBIT verbeterde van 43 miljoen euro (6,3 procent van de omzet) tot 54 miljoen euro (7,3 procent van de omzet). De groep boekte een positief nettoresultaat van 16 miljoen euro, tegenover 4 miljoen euro in het derde kwartaal van 2009. Siddy Jobe (Bank Degroof): "De resultaten van Agfa-Gevaert waren conform onze verwachtingen, zodat ik het advies opbouwen handhaaf."