In eerste instantie heeft de rechtbank alle betwiste patentenclaims (1-3 en 5-14) als van nul en generlei waarde verklaard, zich daarbij baserend op de prior art die door Melexis werd ingediend.

Tegen deze beslissing kan beroep aangetekend worden bij het Federale Hooggerechtshof in Karlsruhe. De nietigverklaring van alle relevante claims ten aanzien van het patent van austriamicrosystems ontneemt de rechtsgrond van de eerdere uitspraak van 10 mei 2010 (eerste instantie) in Düsseldorf in de parallellopende zaak van patentinbreuk.

Melexis had beroep aangetekend tegen deze uitspraak bij de Hogere Regionale Rechtbank van Düsseldorf.

Siddy Jobe (Bank Degroof): "Het winnen van het proces is goed nieuws voor een bedrijf als Melexis, dat sterk afhankelijk is van technologische innovatie. Het advies accumulate en het koersdoel van 14,50 euro blijven gehandhaafd."

In eerste instantie heeft de rechtbank alle betwiste patentenclaims (1-3 en 5-14) als van nul en generlei waarde verklaard, zich daarbij baserend op de prior art die door Melexis werd ingediend. Tegen deze beslissing kan beroep aangetekend worden bij het Federale Hooggerechtshof in Karlsruhe. De nietigverklaring van alle relevante claims ten aanzien van het patent van austriamicrosystems ontneemt de rechtsgrond van de eerdere uitspraak van 10 mei 2010 (eerste instantie) in Düsseldorf in de parallellopende zaak van patentinbreuk. Melexis had beroep aangetekend tegen deze uitspraak bij de Hogere Regionale Rechtbank van Düsseldorf. Siddy Jobe (Bank Degroof): "Het winnen van het proces is goed nieuws voor een bedrijf als Melexis, dat sterk afhankelijk is van technologische innovatie. Het advies accumulate en het koersdoel van 14,50 euro blijven gehandhaafd."