De totale omzet daalde met 5,7% ten opzichte van 2008, maar de stijging van de brutomarge ten opzichte van de omzet zet zich verder, van 43,6% in 2008 tot 45,7% in 2009.

Deze stijging compenseert in belangrijke mate de daling van de omzet, wat de totale daling van de brutomarge beperkt tot 1,2%.

Hoewel de macro-economische situatie nog niet genormaliseerd is, beginnen veel ondernemingen opnieuw investeringen te overwegen.

Er duiken steeds meer grotere projecten op; ze hebben vaak betrekking op een verbeterde productiviteit van de supply chain en op het respecteren van nieuwe reglementaire restricties in de voedingsindustrie en bovenal de farmaceutische industrie.

Siddy Jobe (Bank Degroof): "Ik zag geen echte verrassingen bij Zetes, zowel de resultaten als het dividend en de vooruitzichten waren conform de verwachtingen. Ik handhaaf zodoende het advies opbouwen en het koersdoel van 18 euro."

De totale omzet daalde met 5,7% ten opzichte van 2008, maar de stijging van de brutomarge ten opzichte van de omzet zet zich verder, van 43,6% in 2008 tot 45,7% in 2009. Deze stijging compenseert in belangrijke mate de daling van de omzet, wat de totale daling van de brutomarge beperkt tot 1,2%. Hoewel de macro-economische situatie nog niet genormaliseerd is, beginnen veel ondernemingen opnieuw investeringen te overwegen. Er duiken steeds meer grotere projecten op; ze hebben vaak betrekking op een verbeterde productiviteit van de supply chain en op het respecteren van nieuwe reglementaire restricties in de voedingsindustrie en bovenal de farmaceutische industrie. Siddy Jobe (Bank Degroof): "Ik zag geen echte verrassingen bij Zetes, zowel de resultaten als het dividend en de vooruitzichten waren conform de verwachtingen. Ik handhaaf zodoende het advies opbouwen en het koersdoel van 18 euro."