De shutdown kost de Verenigde Staten minstens 300 miljoen dollar per dag aan output in een eerste fase, zo berekende IHS Inc. Ter vergelijking: de Amerikaanse economie heeft een totale omvang van 15.700 miljard dollar. Erg groot kan de impact dus niet genoemd worden.

Een opmerkelijke stijger is farmabedrijf Merck & Co 8500 jobs schrapt. Under Armour maakt ook een goede beurt, dit als gevolg van het optrekken van het advies voor het aandeel door JP Morgan& Chase. Richard Sichel, chief investment officer bij Philadelphia Trust Co., is van mening dat er hoe dan ook een oplossing voor het probleem van het schuldenplafond zal gevonden worden.

De shutdown kost de Verenigde Staten minstens 300 miljoen dollar per dag aan output in een eerste fase, zo berekende IHS Inc. Ter vergelijking: de Amerikaanse economie heeft een totale omvang van 15.700 miljard dollar. Erg groot kan de impact dus niet genoemd worden. Een opmerkelijke stijger is farmabedrijf Merck & Co 8500 jobs schrapt. Under Armour maakt ook een goede beurt, dit als gevolg van het optrekken van het advies voor het aandeel door JP Morgan& Chase. Richard Sichel, chief investment officer bij Philadelphia Trust Co., is van mening dat er hoe dan ook een oplossing voor het probleem van het schuldenplafond zal gevonden worden.