Uitgaande van het scenario waarbij in de komende dagen een oplossing voor de langere termijn kan worden gevonden, zou het neerwaarts risico voor de Amerikaanse economie beperkt blijven tot ongeveer een half procent BBP-groei tijdens het vierde kwartaal van dit jaar.

Een tragere economische groei in de Verenigde Staten zal uiteraard ook gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Maar de kans is groot dat de aangerichte schade groter zal blijken te zijn dan nu wordt aangenomen. In ieder geval heeft de shutdown de economie in de VS een lelijke pad in de korf gezet.

Uitgaande van het scenario waarbij in de komende dagen een oplossing voor de langere termijn kan worden gevonden, zou het neerwaarts risico voor de Amerikaanse economie beperkt blijven tot ongeveer een half procent BBP-groei tijdens het vierde kwartaal van dit jaar. Een tragere economische groei in de Verenigde Staten zal uiteraard ook gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Maar de kans is groot dat de aangerichte schade groter zal blijken te zijn dan nu wordt aangenomen. In ieder geval heeft de shutdown de economie in de VS een lelijke pad in de korf gezet.