Brien Lundin, uitgever van de Gold Newsletter, is van mening dat het herstel van de goudprijs op de eerste plaats te danken is aan short-covering. Veel speculanten zaten nog steeds short op het goud, dit met het oog op een volgende prijsdaling. Die speculanten worden nu gedwongen om hun short-posities te sluiten.

Volgens Lundin wordt het in de komende weken op de eerste plaats belangrijk om de evolutie van vraag en aanbod op de voet te volgen wanneer we de evolutie van de goudprijs willen voorspellen. Vooralsnog is de kans groot dat de stijgende trend zich zal verder zetten.

Brien Lundin, uitgever van de Gold Newsletter, is van mening dat het herstel van de goudprijs op de eerste plaats te danken is aan short-covering. Veel speculanten zaten nog steeds short op het goud, dit met het oog op een volgende prijsdaling. Die speculanten worden nu gedwongen om hun short-posities te sluiten. Volgens Lundin wordt het in de komende weken op de eerste plaats belangrijk om de evolutie van vraag en aanbod op de voet te volgen wanneer we de evolutie van de goudprijs willen voorspellen. Vooralsnog is de kans groot dat de stijgende trend zich zal verder zetten.