Integendeel zelfs, vrijwel iedereen gelooft dat de goudprijs verder kan dalen. Veel beleggers hebben dan ook short posities op het goud ingenomen.

Volgens de meest recent gepubliceerde CFTC Commitment of Traders hebben de short posities op het goud een nieuwe historische piek bereikt.

Op de COMEX is dat aantal short posities opgelopen tot 79.416. Maar hier schuilt meteen een nieuw gevaar.

Volgens Tyler Durden van Zerohedge kan de deur te smal zijn wanneer het tij keert.

Een short squeeze in geval van een onverwachte stijging van de goudprijs de beweging nog in een hoger tempo brengen. Het is zelfs niet onmogelijk dat de prijs van het goud plots door het dak zou vliegen.

Integendeel zelfs, vrijwel iedereen gelooft dat de goudprijs verder kan dalen. Veel beleggers hebben dan ook short posities op het goud ingenomen. Volgens de meest recent gepubliceerde CFTC Commitment of Traders hebben de short posities op het goud een nieuwe historische piek bereikt. Op de COMEX is dat aantal short posities opgelopen tot 79.416. Maar hier schuilt meteen een nieuw gevaar. Volgens Tyler Durden van Zerohedge kan de deur te smal zijn wanneer het tij keert. Een short squeeze in geval van een onverwachte stijging van de goudprijs de beweging nog in een hoger tempo brengen. Het is zelfs niet onmogelijk dat de prijs van het goud plots door het dak zou vliegen.