Volgens oliehandelaar Phil Flynn van Alaron Trading Corporation was er simpelweg sprake van winstnemingen. Short-sellers sloten de nog openstaande posities, met als gevolg dat de olieprijs de lucht inschoot.

Fundamenteel is er nog steeds de vraag of het economisch stimuleringsprogramma dat vrijdag werd goedgekeurd gaat volstaan om de VS-economie opnieuw op het juiste spoor te krijgen.

Tijdens het weekend praatten de OPEC-leden over een verdere reductie van de productie. Voor een vat ruwe olie (crude) wordt inmiddels nog steeds ongeveer 37 dollar betaald.

Volgens oliehandelaar Phil Flynn van Alaron Trading Corporation was er simpelweg sprake van winstnemingen. Short-sellers sloten de nog openstaande posities, met als gevolg dat de olieprijs de lucht inschoot. Fundamenteel is er nog steeds de vraag of het economisch stimuleringsprogramma dat vrijdag werd goedgekeurd gaat volstaan om de VS-economie opnieuw op het juiste spoor te krijgen.Tijdens het weekend praatten de OPEC-leden over een verdere reductie van de productie. Voor een vat ruwe olie (crude) wordt inmiddels nog steeds ongeveer 37 dollar betaald.