De euro's 14-day relatieve strength index versus the dollar is gisteren gedaald tot 30, hetgeen aangeeft dat het wantrouwen tegenover de Europese eenheidsmunt alleszins tijdelijk is weggeëbd.

Volgens de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission is het aantal short posities op de euro eveneens afgenomen. Die short-posities stonden deze week nog op iets meer dan 107.000, tegenover bijna 114.000 vorige week.

David Deddouche, currency strateeg bij Societe Generale, ziet de euro stijgen naar 1,2850 dollar wanneer de shorters hun posities verder afbouwen. Daarna zou de dollarkoers echter kunnen terugvallen tot 1,15 dollar, dit vanwege een algemeen gebrek aan vertrouwen in de eenheidsmunt.

Deddouche is van mening dat tot dusver is gebleken dat de euro een Europees probleem is, waar de internationale financiële markten voorlopig niet echt van wakker hoeven te liggen.

De euro's 14-day relatieve strength index versus the dollar is gisteren gedaald tot 30, hetgeen aangeeft dat het wantrouwen tegenover de Europese eenheidsmunt alleszins tijdelijk is weggeëbd. Volgens de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission is het aantal short posities op de euro eveneens afgenomen. Die short-posities stonden deze week nog op iets meer dan 107.000, tegenover bijna 114.000 vorige week. David Deddouche, currency strateeg bij Societe Generale, ziet de euro stijgen naar 1,2850 dollar wanneer de shorters hun posities verder afbouwen. Daarna zou de dollarkoers echter kunnen terugvallen tot 1,15 dollar, dit vanwege een algemeen gebrek aan vertrouwen in de eenheidsmunt. Deddouche is van mening dat tot dusver is gebleken dat de euro een Europees probleem is, waar de internationale financiële markten voorlopig niet echt van wakker hoeven te liggen.