Toen kostte één euro nog 1,2144 dollar. Vrijdag steeg de koers van de euro met 1,70% tot 1,2570 dollar. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 1,2672 dollar en dat was het hoogste peil sinds 13 mei. De onrust tussen Zuid- en Noord-Korea heeft de koers van de euro vanmorgen weer teruggeduwd tot 1,2501 dollar.

Het herstel van de koers van de euro was hoofdzakelijk te danken aan short-covering op grote schaal. Veel handelaren die short stonden op de euro sloten hun posities, wat een sterk opwaarts effect gaf.

Andrew Busch van Bank of Montreal gaf aan dat de omslag kwam wanneer Duitsland het verbod op short-selling invoerde. De speculanten vreesden nog meer beperkende maatregelen en draaiden daarom hun posities om.

Het blijft echter de vraag of ook de centrale banken tussenbeide zijn gekomen om de euro te ondersteunen. Er deden daaromtrent geruchten de ronde, maar die werden tot dusver niet bevestigd.

Toen kostte één euro nog 1,2144 dollar. Vrijdag steeg de koers van de euro met 1,70% tot 1,2570 dollar. In de loop van de sessie werd een piek bereikt op 1,2672 dollar en dat was het hoogste peil sinds 13 mei. De onrust tussen Zuid- en Noord-Korea heeft de koers van de euro vanmorgen weer teruggeduwd tot 1,2501 dollar. Het herstel van de koers van de euro was hoofdzakelijk te danken aan short-covering op grote schaal. Veel handelaren die short stonden op de euro sloten hun posities, wat een sterk opwaarts effect gaf. Andrew Busch van Bank of Montreal gaf aan dat de omslag kwam wanneer Duitsland het verbod op short-selling invoerde. De speculanten vreesden nog meer beperkende maatregelen en draaiden daarom hun posities om. Het blijft echter de vraag of ook de centrale banken tussenbeide zijn gekomen om de euro te ondersteunen. Er deden daaromtrent geruchten de ronde, maar die werden tot dusver niet bevestigd.