Er moet krachtigdadig worden ingegrepen en wel zo snel mogelijk. Hij stelt voor om een shocktherapie door te voeren bij landen in moeilijkheden. Die moet het mogelijk maken om hun schulden te herschikken.

Zo krijgen de betrokken landen volgens Tilford de kans om hun economie op een humane manier weer in orde te krijgen en kunnen de risico's op een besmetting van de crisis richting Italië en Spanje verminderd worden.

De halfzachte oplossingen die tot dusver werden voorgesteld, doe volgens deze econoom meer kwaad dan goed. Door krachtig in te grijpen zou de speculatie tegen de eurozone voor eens en altijd tot stand kunnen gebracht worden.

Er moet krachtigdadig worden ingegrepen en wel zo snel mogelijk. Hij stelt voor om een shocktherapie door te voeren bij landen in moeilijkheden. Die moet het mogelijk maken om hun schulden te herschikken. Zo krijgen de betrokken landen volgens Tilford de kans om hun economie op een humane manier weer in orde te krijgen en kunnen de risico's op een besmetting van de crisis richting Italië en Spanje verminderd worden. De halfzachte oplossingen die tot dusver werden voorgesteld, doe volgens deze econoom meer kwaad dan goed. Door krachtig in te grijpen zou de speculatie tegen de eurozone voor eens en altijd tot stand kunnen gebracht worden.