Het komt er op de eerste plaats op aan om de balansen van de banken via een spoedoperatie op te kuisen. Het vertrouwen van de beleggers krijgt een deuk als dit maar in schuifjes gebeurt.

Daarnaast met de kapitaalstroom weer op gang komen doordat de banken weer geld lenen, gegarandeerd door de overheid. Belangrijk is bovendien dat de 'toxic assets' zo snel mogelijk van de balansen verdwijnen.

Gebeurt dit niet, dan zal de recessie nog scherpere vormen aannemen. El-Erian gelooft in een nationalisering van de banken. We bevinden ons namelijk niet in een gewone crisissituatie, maar wel in een situatie waarin het banksysteem niet langer functioneert.
El-Erian deed het oproep aan Barack Obama om de Verenigde Staten opnieuw het voortouw te laten nemen. Alleen op die manier kan de VS haar status van wereldmacht herbevestigen.

Het komt er op de eerste plaats op aan om de balansen van de banken via een spoedoperatie op te kuisen. Het vertrouwen van de beleggers krijgt een deuk als dit maar in schuifjes gebeurt. Daarnaast met de kapitaalstroom weer op gang komen doordat de banken weer geld lenen, gegarandeerd door de overheid. Belangrijk is bovendien dat de 'toxic assets' zo snel mogelijk van de balansen verdwijnen. Gebeurt dit niet, dan zal de recessie nog scherpere vormen aannemen. El-Erian gelooft in een nationalisering van de banken. We bevinden ons namelijk niet in een gewone crisissituatie, maar wel in een situatie waarin het banksysteem niet langer functioneert. El-Erian deed het oproep aan Barack Obama om de Verenigde Staten opnieuw het voortouw te laten nemen. Alleen op die manier kan de VS haar status van wereldmacht herbevestigen.