Zijn uitgangspunt is nochtans heel eenvoudig. Japan bevindt zich op een enorme schuldenbom die zal ontmanteld moeten worden. Dat kan maar op één manier gebeuren, namelijk door een grote devaluatie van de Japanse yen. Kyle Bass denkt dat de toekomstige premier Shinzo Abe die moeilijke knoop zal moeten doorhakken.

De verkiezing van Abe volgende maand zal volgens Bass een keten van gebeurtenissen op gang brengen die het land schaakmat zullen zetten.

Buiten het onevenwicht op de handelsbalans verwacht hij een forse krimp van de economie, waardoor de nieuwe premier in de komende 12 tot 18 maanden gedwongen zal zijn om te handelen.

Zijn uitgangspunt is nochtans heel eenvoudig. Japan bevindt zich op een enorme schuldenbom die zal ontmanteld moeten worden. Dat kan maar op één manier gebeuren, namelijk door een grote devaluatie van de Japanse yen. Kyle Bass denkt dat de toekomstige premier Shinzo Abe die moeilijke knoop zal moeten doorhakken. De verkiezing van Abe volgende maand zal volgens Bass een keten van gebeurtenissen op gang brengen die het land schaakmat zullen zetten. Buiten het onevenwicht op de handelsbalans verwacht hij een forse krimp van de economie, waardoor de nieuwe premier in de komende 12 tot 18 maanden gedwongen zal zijn om te handelen.