De Bank of Japan, die in dit geval als een spreekbuis van premier Shinzo Abe mag worden beschouwd, weigert echter halsstarrig om dit toe te geven. Eerder deze week verklaarde de Japanse centrale bank dat de export min of meer gestabiliseerd is.

De cijfers spreken dit echter tegen en wijzen in de richting van een verdere verzwakking. In dat verband spreekt het recorddeficiet op de handelsbalans boekdelen. In feite is de BBP-groei nog nooit zo zwak geweest sinds de premier aan de macht kwam, maar Shinzo Abe blijft hardop dromen dat Abenomics op een goede dag zal blijken te werken.

De Bank of Japan, die in dit geval als een spreekbuis van premier Shinzo Abe mag worden beschouwd, weigert echter halsstarrig om dit toe te geven. Eerder deze week verklaarde de Japanse centrale bank dat de export min of meer gestabiliseerd is. De cijfers spreken dit echter tegen en wijzen in de richting van een verdere verzwakking. In dat verband spreekt het recorddeficiet op de handelsbalans boekdelen. In feite is de BBP-groei nog nooit zo zwak geweest sinds de premier aan de macht kwam, maar Shinzo Abe blijft hardop dromen dat Abenomics op een goede dag zal blijken te werken.