De consumenten hebben nog veel te veel schulden en gaan die moeten afbouwen. Daardoor zal de consumptie gaan afnemen, want diezelfde consument gaan ook opnieuw een spaarpotje aanleggen.

De banken zitten op een berg cash, maar er is simpelweg geen vraag naar geld. In een dergelijke omgeving kan het niet anders of de prijzen moeten gaan dalen. Zo belanden we dan in een deflatiespiraal waar we niet snel gaan uitraken.

Shilling ziet voor de Verenigde Staten 10 jaar van trage groei en stijgende werkloosheid weggelegd. Trage groei betekent ook dat er op de beurs weinig spannends te beleven zal vallen. Shilling adviseert dan ook om op de eerste plaats in obligaties te beleggen en aandelen te mijden.

De consumenten hebben nog veel te veel schulden en gaan die moeten afbouwen. Daardoor zal de consumptie gaan afnemen, want diezelfde consument gaan ook opnieuw een spaarpotje aanleggen. De banken zitten op een berg cash, maar er is simpelweg geen vraag naar geld. In een dergelijke omgeving kan het niet anders of de prijzen moeten gaan dalen. Zo belanden we dan in een deflatiespiraal waar we niet snel gaan uitraken. Shilling ziet voor de Verenigde Staten 10 jaar van trage groei en stijgende werkloosheid weggelegd. Trage groei betekent ook dat er op de beurs weinig spannends te beleven zal vallen. Shilling adviseert dan ook om op de eerste plaats in obligaties te beleggen en aandelen te mijden.