De groei werd vooral gedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het bedrijf wil de komende drie jaar USD 20 miljard investeren in zogeheten geïntegreerde gasprojecten.

Goed nieuws bij Shell

In het eerste decennium van deze eeuw verdubbelde het tonnage LNG tot 200 miljoen ton per jaar. Shell voorziet wederom een verdubbeling, tot 400 miljoen ton per jaar in 2020 en een potentiële doorgroei naar 500 miljoen ton per jaar in 2025.

Om haar leidende positie in de aardgasmarkt te behouden, investeert Shell in nieuwe projecten voor vloeibaar aardgas in Australië en overweegt hetzelfde doen in Indonesië en de Verenigde Staten.

LNG garandeert Shell een stabiele en minder risicovolle kasstroom. Hoe meer vloeibaar aardgas in de productmix hoe beter het dus is voor het olie- en gasconcern.

Het goede nieuws staat haaks op recente meldingen van concurrenten BG Group, Chevron en ExxonMobil over oplopende kosten en ingrepen in de ontwikkelingskosten voor vloeibaar aardgas in Australië, die als een verrassing kwamen voor beleggers. ABN Amro heeft een koopadvies en laat Shell op de lijst met aanbevelingen staan.

De groei werd vooral gedreven door vloeibaar aardgas (LNG). Het bedrijf wil de komende drie jaar USD 20 miljard investeren in zogeheten geïntegreerde gasprojecten. Goed nieuws bij ShellIn het eerste decennium van deze eeuw verdubbelde het tonnage LNG tot 200 miljoen ton per jaar. Shell voorziet wederom een verdubbeling, tot 400 miljoen ton per jaar in 2020 en een potentiële doorgroei naar 500 miljoen ton per jaar in 2025. Om haar leidende positie in de aardgasmarkt te behouden, investeert Shell in nieuwe projecten voor vloeibaar aardgas in Australië en overweegt hetzelfde doen in Indonesië en de Verenigde Staten. LNG garandeert Shell een stabiele en minder risicovolle kasstroom. Hoe meer vloeibaar aardgas in de productmix hoe beter het dus is voor het olie- en gasconcern. Het goede nieuws staat haaks op recente meldingen van concurrenten BG Group, Chevron en ExxonMobil over oplopende kosten en ingrepen in de ontwikkelingskosten voor vloeibaar aardgas in Australië, die als een verrassing kwamen voor beleggers. ABN Amro heeft een koopadvies en laat Shell op de lijst met aanbevelingen staan.