Daarnaast zal de 'swing producer' Saoedi-Arabië niet aarzelen om de productie te verlagen mocht de olieprijs onder de USD 100 per vat komen.

Het probleem van Shell is dat het concern in de afgelopen jaren de investeringen fors heeft opgevoerd tot netto USD 44 miljard in 2013 (2012: USD 30 miljard), terwijl het rendement op de investeringen flink is teruggevallen.

Aangezien de projecten van Shell looptijden hebben van tientallen jaren, zullen die investeringen pas op lange termijn effect sorteren.

Vanaf volgend jaar zullen de investeringen evenwel afnemen. Theodoor Gilissen Bankiers adviseert nog steeds een aankoop van de aandelen.

Daarnaast zal de 'swing producer' Saoedi-Arabië niet aarzelen om de productie te verlagen mocht de olieprijs onder de USD 100 per vat komen. Het probleem van Shell is dat het concern in de afgelopen jaren de investeringen fors heeft opgevoerd tot netto USD 44 miljard in 2013 (2012: USD 30 miljard), terwijl het rendement op de investeringen flink is teruggevallen. Aangezien de projecten van Shell looptijden hebben van tientallen jaren, zullen die investeringen pas op lange termijn effect sorteren. Vanaf volgend jaar zullen de investeringen evenwel afnemen. Theodoor Gilissen Bankiers adviseert nog steeds een aankoop van de aandelen.