De potentiële marktwaarde (verkoopwaarde) zou daarmee op $ 160 miljard liggen. Shell heeft een belang van 60% in het project, Gro, en het Noorse Statoil 40%.

Tot 20 juni zal Shell nog exploratieboringen uitvoeren op basis waarvan definitieve schattingen voor de grootte gemaakt gaan worden.

De investering in de eventuele exploitatie zal miljarden dollars gaan bedragen. Belastingheffing over het veld zal berusten bij de Noorse overheid, die een tarief van 78% voor olie- en gaswinning hanteert.

Hoewel er nog een aantal belangrijke onduidelijkheden bestaan t.a.v. deze vondst en Shell nog geen details wil geven, lijkt het volgens Theodoor Gilissen Bankiers een interessante vondst en een waardevolle toevoeging aan de reserves van Shell.

Feit is wel dat er nog veel kosten gemaakt moeten worden en nog veel tijd overheen zal gaan voordat dit project gaat bijdragen aan de winst. De rating voor Shell bij Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy.

De potentiële marktwaarde (verkoopwaarde) zou daarmee op $ 160 miljard liggen. Shell heeft een belang van 60% in het project, Gro, en het Noorse Statoil 40%. Tot 20 juni zal Shell nog exploratieboringen uitvoeren op basis waarvan definitieve schattingen voor de grootte gemaakt gaan worden. De investering in de eventuele exploitatie zal miljarden dollars gaan bedragen. Belastingheffing over het veld zal berusten bij de Noorse overheid, die een tarief van 78% voor olie- en gaswinning hanteert.Hoewel er nog een aantal belangrijke onduidelijkheden bestaan t.a.v. deze vondst en Shell nog geen details wil geven, lijkt het volgens Theodoor Gilissen Bankiers een interessante vondst en een waardevolle toevoeging aan de reserves van Shell. Feit is wel dat er nog veel kosten gemaakt moeten worden en nog veel tijd overheen zal gaan voordat dit project gaat bijdragen aan de winst. De rating voor Shell bij Theodoor Gilissen Bankiers blijft Buy.