Op geconsolideerd niveau is de kasstroom van USD 14 miljard robuust te noemen, hoewel lagere belastingen en de vermindering van het werkkapitaal hier wel van invloed zijn geweest.

Het eerste kwartaal liet zien dat, hoewel Shell lang niet de beste oliemaatschappij is, het een kasstroom genererende machine is.

Daarbij is een jaarlijkse operationele kasstroom van USD 45 miljard of meer voor de komende jaren realistisch (als de desinvesteringen die voor 2014 en 2015 gepland staan niet worden verminderd).

Shell heeft ook bemoedigende resultaten in enkele probleemgebieden laten zien.

De (aangepaste) winst voor de raffinage-activiteiten bedroeg USD 1,1 miljard, een flinke verbetering ten opzichte van de voorgaande kwartalen, helemaal omdat de raffinagemarges erg zwak waren.

Ten tweede draaide het segment Upstream Americas een winst van USD 550 miljoen, na in vijf van de zes voorgaande kwartaal verlies te hebben geleden.

De stijgende gasprijzen in Noord-Amerika zijn hierbij een aanjager. De koude winter aldaar leidde tot een realisatie van meer dan USD 1,10 per MMBtu hoger dan in elk kwartaal van vorig jaar.

Daarnaast was dit de eerste periode waarin de baten van Repsol's South American LNG zijn inbegrepen, die positief aan de winst hebben bijgedragen.

Op geconsolideerd niveau is de kasstroom van USD 14 miljard robuust te noemen, hoewel lagere belastingen en de vermindering van het werkkapitaal hier wel van invloed zijn geweest. Het eerste kwartaal liet zien dat, hoewel Shell lang niet de beste oliemaatschappij is, het een kasstroom genererende machine is. Daarbij is een jaarlijkse operationele kasstroom van USD 45 miljard of meer voor de komende jaren realistisch (als de desinvesteringen die voor 2014 en 2015 gepland staan niet worden verminderd). Shell heeft ook bemoedigende resultaten in enkele probleemgebieden laten zien. De (aangepaste) winst voor de raffinage-activiteiten bedroeg USD 1,1 miljard, een flinke verbetering ten opzichte van de voorgaande kwartalen, helemaal omdat de raffinagemarges erg zwak waren. Ten tweede draaide het segment Upstream Americas een winst van USD 550 miljoen, na in vijf van de zes voorgaande kwartaal verlies te hebben geleden. De stijgende gasprijzen in Noord-Amerika zijn hierbij een aanjager. De koude winter aldaar leidde tot een realisatie van meer dan USD 1,10 per MMBtu hoger dan in elk kwartaal van vorig jaar. Daarnaast was dit de eerste periode waarin de baten van Repsol's South American LNG zijn inbegrepen, die positief aan de winst hebben bijgedragen.