Het veld zou jaarlijks 8 tot 10 miljard kubieke meter gas kunnen opleveren. Dit is de grootste gasdeal ooit gesloten in Europa. De analisten van ABN Amro vinden dit een belangrijke strategische stap in de juiste richting.

Voor de gasproductie is een joint venture gesloten met het Oekraïense bedrijf Nadra Yuzivska, waarin beide partijen voor 50% deelnemen.

Volgens de Oekraïense overheid kan het gasveld jaarlijks 8 tot 10 miljard kubieke meter gas opleveren. Dat komt neer op ongeveer 20% van de huidige gasconsumptie in Oekraïne.

Shell verwacht minimaal USD 10 miljard te zullen investeren in de exploratie en ontwikkeling van de schaliegasreserves.

Het veld zou 113 miljard kubieke meter gas kunnen bevatten, maar het is nog onduidelijk hoeveel daarvan boven de grond te halen valt.

Dit is de grootste gasdeal ooit gesloten in Europa. Hierdoor raakt Oekraïne een stuk minder afhankelijk van de import van gas via het Russische Gasprom.

Hoewel Chevron en Exxon Mobil ook al vergunningen voor gaswinning in Oekraïne hebben, is dit in potentie een grote deal voor Royal Dutch Shell en kan het flink opwaarts potentieel bieden aan het bedrijf.

De overeenkomst past bij de strategie van RDS om in alle nieuwe schaliegasgebieden buiten de VS aanwezig te zijn.

Gezien het feit dat Europa bij de ontwikkeling van schaliegasreserves minstens 5 tot 10 jaar achterloopt bij de Verenigde Staten, heeft de getekende overeenkomst op korte termijn geen effect op de bedrijfscijfers of de productieniveaus.

De deal moet daarom vooral gezien worden als een belangrijke strategische stap in de juiste richting. Het koopadvies blijft gehandhaafd, Shell staat nog steeds op de lijst met aanbevelingen.

Het veld zou jaarlijks 8 tot 10 miljard kubieke meter gas kunnen opleveren. Dit is de grootste gasdeal ooit gesloten in Europa. De analisten van ABN Amro vinden dit een belangrijke strategische stap in de juiste richting. Voor de gasproductie is een joint venture gesloten met het Oekraïense bedrijf Nadra Yuzivska, waarin beide partijen voor 50% deelnemen. Volgens de Oekraïense overheid kan het gasveld jaarlijks 8 tot 10 miljard kubieke meter gas opleveren. Dat komt neer op ongeveer 20% van de huidige gasconsumptie in Oekraïne. Shell verwacht minimaal USD 10 miljard te zullen investeren in de exploratie en ontwikkeling van de schaliegasreserves. Het veld zou 113 miljard kubieke meter gas kunnen bevatten, maar het is nog onduidelijk hoeveel daarvan boven de grond te halen valt. Dit is de grootste gasdeal ooit gesloten in Europa. Hierdoor raakt Oekraïne een stuk minder afhankelijk van de import van gas via het Russische Gasprom. Hoewel Chevron en Exxon Mobil ook al vergunningen voor gaswinning in Oekraïne hebben, is dit in potentie een grote deal voor Royal Dutch Shell en kan het flink opwaarts potentieel bieden aan het bedrijf. De overeenkomst past bij de strategie van RDS om in alle nieuwe schaliegasgebieden buiten de VS aanwezig te zijn. Gezien het feit dat Europa bij de ontwikkeling van schaliegasreserves minstens 5 tot 10 jaar achterloopt bij de Verenigde Staten, heeft de getekende overeenkomst op korte termijn geen effect op de bedrijfscijfers of de productieniveaus. De deal moet daarom vooral gezien worden als een belangrijke strategische stap in de juiste richting. Het koopadvies blijft gehandhaafd, Shell staat nog steeds op de lijst met aanbevelingen.