Daarnaast zal de 'swing producer' Saoedi-Arabië niet aarzelen om de productie te verlagen mocht de olieprijs onder de USD 100 per vat komen.

Shell zal in de komende jaren meer aandacht geven aan het verbeteren van het rendement op de projecten en efficiënter omgaan met het kapitaal.

Stappen zijn al gezet met de verkoop van activa en het schrappen van risicovolle grote investeringsprojecten als het gas-to-liquid project in Louisiana.

Daarnaast worden de forse investeringen van de afgelopen jaren wat afgezwakt. Dat de nadruk meer op kasstroom en minder op groei komt te liggen is een belangrijke verbetering bij Shell. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

Daarnaast zal de 'swing producer' Saoedi-Arabië niet aarzelen om de productie te verlagen mocht de olieprijs onder de USD 100 per vat komen. Shell zal in de komende jaren meer aandacht geven aan het verbeteren van het rendement op de projecten en efficiënter omgaan met het kapitaal. Stappen zijn al gezet met de verkoop van activa en het schrappen van risicovolle grote investeringsprojecten als het gas-to-liquid project in Louisiana. Daarnaast worden de forse investeringen van de afgelopen jaren wat afgezwakt. Dat de nadruk meer op kasstroom en minder op groei komt te liggen is een belangrijke verbetering bij Shell. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.