Belangrijk om te vermelden is wel dat de koers over zeer belangrijke steun beschikt in de zone van de 24 euro. Dit niveau ziet Van Herck dan ook niet graag neerwaarts doorbroken.

Op de daggrafiek focus hij zich op de recente opwaartse uitbraak. Een interessant fenomeen deed zich midden deze maand voor: de nieuwe CEO pakte met een winstwaarschuwing uit en de koers dook bij opening 4% lager.

Maar de koers vond steun op de dalende weerstandslijn die nu als steun dienst deed. Van deze steunlijn veerde de koers op.

Ondertussen staat de koers door het moeilijke beursklimaat wat onder druk en Van Herck verwacht nog wat koersdruk richting 25,17 euro.

De dividendverhoging zou in dit moeilijke beursklimaat voor steun moeten zorgen. Maar als de twijfels over de sterkte van de economische heropleving overslaan op de oliemarkt en voor een daling van de olieprijs zorgen, moet men alert zijn.

Vandaar dat Van Herck sterk de nadruk legt op de steunzone van 24 euro : hier zou de koers best niet onder dalen. Shell kan op correctie bijgekocht worden met een stop op 24 euro. Het advies luidt dus opbouwen.

Belangrijk om te vermelden is wel dat de koers over zeer belangrijke steun beschikt in de zone van de 24 euro. Dit niveau ziet Van Herck dan ook niet graag neerwaarts doorbroken. Op de daggrafiek focus hij zich op de recente opwaartse uitbraak. Een interessant fenomeen deed zich midden deze maand voor: de nieuwe CEO pakte met een winstwaarschuwing uit en de koers dook bij opening 4% lager. Maar de koers vond steun op de dalende weerstandslijn die nu als steun dienst deed. Van deze steunlijn veerde de koers op. Ondertussen staat de koers door het moeilijke beursklimaat wat onder druk en Van Herck verwacht nog wat koersdruk richting 25,17 euro. De dividendverhoging zou in dit moeilijke beursklimaat voor steun moeten zorgen. Maar als de twijfels over de sterkte van de economische heropleving overslaan op de oliemarkt en voor een daling van de olieprijs zorgen, moet men alert zijn. Vandaar dat Van Herck sterk de nadruk legt op de steunzone van 24 euro : hier zou de koers best niet onder dalen. Shell kan op correctie bijgekocht worden met een stop op 24 euro. Het advies luidt dus opbouwen.