De nettowinst van Shell kwam in de drie maanden van 2012 uit op USD 5,58 miljard, 15% meer dan een jaar eerder. Analisten hadden op meer gerekend.

Het bedrijf kampte met vlakke olie- en gasprijzen terwijl bij het onderdeel Upstream de winst met 14% daalde.

Hoewel Royal Dutch Shell meer olie en gas uit de grond haalde, stegen ook de bedrijfskosten. De divisie Downstream zag de resultaten echter sterk verbeteren door de aangetrokken raffinagemarkt.

Het dividend bleef in het vierde kwartaal ongewijzigd op USD 0,43 per aandeel. Het bedrijf verhoogt het dividend dit kwartaal met 4,7% naar USD 0,45.

Ondanks lastige marktomstandigheden en vlakke grondstofprijzen in het vierde kwartaal overlegt het olie- en gasconcern solide resultaten en een sterke winstgroei.

Bij het onderdeel Downstream zijn de resultaten sterk verbeterd. In vergelijking met concurrenten is de beoogde productiegroei sterk.

De solide resultaten en verhoging van de dividend zullen de aandacht van beleggers trekken, en ook de zorgen verzachten over het missen van de winstverwachting.

Royal Dutch Shell ligt uitstekend op koers met zijn groeistrategie. Het aandeel blijft de favoriet van ABN Amro onder de Europese olie- en gasconcerns. Daarom handhaven de analisten van de bank de opinie kopen/aanbevolen met een koersdoel van EUR 33.

De nettowinst van Shell kwam in de drie maanden van 2012 uit op USD 5,58 miljard, 15% meer dan een jaar eerder. Analisten hadden op meer gerekend. Het bedrijf kampte met vlakke olie- en gasprijzen terwijl bij het onderdeel Upstream de winst met 14% daalde. Hoewel Royal Dutch Shell meer olie en gas uit de grond haalde, stegen ook de bedrijfskosten. De divisie Downstream zag de resultaten echter sterk verbeteren door de aangetrokken raffinagemarkt. Het dividend bleef in het vierde kwartaal ongewijzigd op USD 0,43 per aandeel. Het bedrijf verhoogt het dividend dit kwartaal met 4,7% naar USD 0,45. Ondanks lastige marktomstandigheden en vlakke grondstofprijzen in het vierde kwartaal overlegt het olie- en gasconcern solide resultaten en een sterke winstgroei. Bij het onderdeel Downstream zijn de resultaten sterk verbeterd. In vergelijking met concurrenten is de beoogde productiegroei sterk. De solide resultaten en verhoging van de dividend zullen de aandacht van beleggers trekken, en ook de zorgen verzachten over het missen van de winstverwachting. Royal Dutch Shell ligt uitstekend op koers met zijn groeistrategie. Het aandeel blijft de favoriet van ABN Amro onder de Europese olie- en gasconcerns. Daarom handhaven de analisten van de bank de opinie kopen/aanbevolen met een koersdoel van EUR 33.