De nettowinst bedroeg 3,46 miljard dollar, tegenover 3,25 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren overtrof het resultaat de verwachtingen van de analisten.

De 'gezuiverde' nettowinst bedroeg 4,90 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van slechts 4,30 miljard dollar.

Chief Executive Officer Peter Voser is van plan om tot en met 2014 40 miljard te investeren in Noord- en Zuid-Amerika. Tijdens het vierde kwartaal zal Shell voor het derde opeenvolgende kwartaal op rij sneller groeien dan concurrent BP.

Peter Hutton, head of research bij NCB Stockbrokers Ltd. in Londen, verwacht dat deze trend zich in de komende twee tot drie jaar gaat verder zetten.

De nettowinst bedroeg 3,46 miljard dollar, tegenover 3,25 miljard dollar tijdens dezelfde periode vorig jaar. Zonder rekening te houden met eenmalige factoren overtrof het resultaat de verwachtingen van de analisten. De 'gezuiverde' nettowinst bedroeg 4,90 miljard dollar, tegenover een consensusverwachting van slechts 4,30 miljard dollar. Chief Executive Officer Peter Voser is van plan om tot en met 2014 40 miljard te investeren in Noord- en Zuid-Amerika. Tijdens het vierde kwartaal zal Shell voor het derde opeenvolgende kwartaal op rij sneller groeien dan concurrent BP. Peter Hutton, head of research bij NCB Stockbrokers Ltd. in Londen, verwacht dat deze trend zich in de komende twee tot drie jaar gaat verder zetten.