Shell gaat vooral focussen op een herstructurering en verbetering van de winstgevendheid in Noord-Amerika voor zowel de up- als downstream activiteiten. ABN Amro heeft een neutraal advies.

De snelheid waarmee belangen worden afgestoten zal volgens de topman toenemen. Shell mikt op USD 15 miljard voor 2014 en 2015. Het dividend wordt ook verhoogd tot USD 0,47 per aandeel. Dit is iets waar de markt positief op kan reageren.

Toch zijn er niet alleen maar lichtpuntjes. Enige voorzichtigheid blijft geboden, vooral omdat van Beurden de doelstelling voor de kasstroom heeft losgelaten en er ook geen uitspraak is gedaan over nieuwe aandeleninkopen.

Shell gaat vooral focussen op een herstructurering en verbetering van de winstgevendheid in Noord-Amerika voor zowel de up- als downstream activiteiten. ABN Amro heeft een neutraal advies. De snelheid waarmee belangen worden afgestoten zal volgens de topman toenemen. Shell mikt op USD 15 miljard voor 2014 en 2015. Het dividend wordt ook verhoogd tot USD 0,47 per aandeel. Dit is iets waar de markt positief op kan reageren. Toch zijn er niet alleen maar lichtpuntjes. Enige voorzichtigheid blijft geboden, vooral omdat van Beurden de doelstelling voor de kasstroom heeft losgelaten en er ook geen uitspraak is gedaan over nieuwe aandeleninkopen.