De marges voor koper, aluminium, staaldraad, goud en brandstof werden opgetrokken tot 10%, die voor onder andere zink tot 12% en die voor rubber tot 13%. Vanaf november worden de prijsbewegingen gelimiteerd tot 6% op dagbasis.

Op de Shanghai Futures Exchange worden onder andere de drie belangrijkste basismetalen verhandeld. Yu Ye, analIst bij Minmetals Futures Co, sluit verdere maatregelen niet uit.

De kans is groot dat de Chinese centrale voor de tweede keer dit jaar een renteverhoging gaat aankondigen. De inflatie steeg in november tot 10,10% en dat was het hoogste niveau in twee jaar.

De marges voor koper, aluminium, staaldraad, goud en brandstof werden opgetrokken tot 10%, die voor onder andere zink tot 12% en die voor rubber tot 13%. Vanaf november worden de prijsbewegingen gelimiteerd tot 6% op dagbasis. Op de Shanghai Futures Exchange worden onder andere de drie belangrijkste basismetalen verhandeld. Yu Ye, analIst bij Minmetals Futures Co, sluit verdere maatregelen niet uit. De kans is groot dat de Chinese centrale voor de tweede keer dit jaar een renteverhoging gaat aankondigen. De inflatie steeg in november tot 10,10% en dat was het hoogste niveau in twee jaar.