Maandag verloor de Shanghai Composite 4,80%, waardoor de index voor het eerst sinds medio maart weer onder het niveau van 3000 punten afsloot.

De China CSI 300 index, die 300 veel verhandelde aandelen covert, liet zelfs een daling met 5,40% optekenen. Vandaag liep het verlies voor de Shanghai Composite op tot bijna een half procent.

De meeste Chinese vastgoedaandelen hebben in de afgelopen dagen 15 tot 20% verloren, maar volgens Linus Yip, strateeg bij First Shanghai Securities, is de bodem bij deze aandelen nog niet bereikt.

Er is volgens Lip nog steeds veel onzekerheid over verdere maatregelen om de vastgoedmarkt af te remmen en die onzekerheid kan op de koersen van de vastgoedaandelen blijven wegen.

Maandag verloor de Shanghai Composite 4,80%, waardoor de index voor het eerst sinds medio maart weer onder het niveau van 3000 punten afsloot. De China CSI 300 index, die 300 veel verhandelde aandelen covert, liet zelfs een daling met 5,40% optekenen. Vandaag liep het verlies voor de Shanghai Composite op tot bijna een half procent. De meeste Chinese vastgoedaandelen hebben in de afgelopen dagen 15 tot 20% verloren, maar volgens Linus Yip, strateeg bij First Shanghai Securities, is de bodem bij deze aandelen nog niet bereikt. Er is volgens Lip nog steeds veel onzekerheid over verdere maatregelen om de vastgoedmarkt af te remmen en die onzekerheid kan op de koersen van de vastgoedaandelen blijven wegen.