Vooral de druk om 7 mld USD activa verkocht te krijgen op relatief korte termijn - in november moet een brugkrediet terugbetaald worden - wordt daarmee wat verlicht.

Naar aanleiding van de kapitaalverhoging eind november (per 5 bestaande aandelen kon ingetekend worden op 8 nieuwe tegen 6,45 EUR per aandeel) dook de koers van A-B Inbev naar een dieptepunt van 10,32 EUR.

Het koersherstel sindsdien was even snel als spectaculair: +80% op anderhalve maand. De koers tikt tegen het koersdoel van 20 EUR van SG Private Banking dat het aandeel op een K/W'09E en een EV/EBITDA '09E van resp. 13 en 8 zou brengen, aan. SG Private Banking wijzigt het advies van houden naar verkopen.

Vooral de druk om 7 mld USD activa verkocht te krijgen op relatief korte termijn - in november moet een brugkrediet terugbetaald worden - wordt daarmee wat verlicht. Naar aanleiding van de kapitaalverhoging eind november (per 5 bestaande aandelen kon ingetekend worden op 8 nieuwe tegen 6,45 EUR per aandeel) dook de koers van A-B Inbev naar een dieptepunt van 10,32 EUR. Het koersherstel sindsdien was even snel als spectaculair: +80% op anderhalve maand. De koers tikt tegen het koersdoel van 20 EUR van SG Private Banking dat het aandeel op een K/W'09E en een EV/EBITDA '09E van resp. 13 en 8 zou brengen, aan. SG Private Banking wijzigt het advies van houden naar verkopen.