Dit is het geval voor Reed Elsevier. Men mag echter niet uit het oog verliezen dat dit bedrijf erg rendabel is en een hoge recurrente kasstroom kent.

De mate waarin de groep zich de komende maanden kan herfinancieren zal bepalend zijn voor de koersontwikkeling.

Hoe moeizamer deze herfinanciering verloopt, hoe hoger het risico op een dividendverlaging. Een kapitaalverhoging acht SG Private Banking onwaarschijnlijk.

Het aandeel is niet duur, maar indien het tot een dividendverlaging komt, vrezen de analisten van de bank verdere koersdruk. Bij een vlotte herfinanciering is een bescheiden opluchtingsrally mogelijk.

SG Private Banking denkt echter dat beleggers een afwachtende houding zullen aannemen tot de nieuwe topman zijn plannen voor de groep ontvouwt.

Het koersdoel van 11 EUR blijft behouden, maar het advies wordt verlaagd tot houden en bijgevolgd wordt Reed Elsiever verwijdert uit de Stocks to Buy.

Dit is het geval voor Reed Elsevier. Men mag echter niet uit het oog verliezen dat dit bedrijf erg rendabel is en een hoge recurrente kasstroom kent. De mate waarin de groep zich de komende maanden kan herfinancieren zal bepalend zijn voor de koersontwikkeling. Hoe moeizamer deze herfinanciering verloopt, hoe hoger het risico op een dividendverlaging. Een kapitaalverhoging acht SG Private Banking onwaarschijnlijk. Het aandeel is niet duur, maar indien het tot een dividendverlaging komt, vrezen de analisten van de bank verdere koersdruk. Bij een vlotte herfinanciering is een bescheiden opluchtingsrally mogelijk. SG Private Banking denkt echter dat beleggers een afwachtende houding zullen aannemen tot de nieuwe topman zijn plannen voor de groep ontvouwt. Het koersdoel van 11 EUR blijft behouden, maar het advies wordt verlaagd tot houden en bijgevolgd wordt Reed Elsiever verwijdert uit de Stocks to Buy.