De rode cijfers zijn te verklaren door de waardevermindering van 4,25 mln EUR op de CDO-portefeuille van 15 mln EUR. Zoals verwacht moest het management zijn te positieve vooruitzichten voor 2009 neerwaarts bijstellen.

In plaats van een stabiele omzet verwacht men nu een omzet van ten minste 155 mln EUR (-16,5%) én een operationele winst van ten minste 22 mln EUR. Dit ligt in lijn met de eerdere verwachtingen van SG Private Banking.

De bank gaat uit van een halvering van het dividend tot 0,30 EUR per aandeel. Het eerste kwartaal van 2009 zal barslecht zijn met een omzetdaling van 48 tot 58%. Dit moet een dieptepunt vormen in de resultaten.

Het management verwacht vanaf het tweede kwartaal een scherp herstel. De forse omzetdaling is niet zozeer het gevolg is van de lagere vraag naar auto's, maar vooral omwille van de vermindering van de voorraden bij de klanten.

Melexis verwacht alle bankconvenanten in 2009 te respecteren. Ondanks het negatieve winstmomentum én de onzekerheid omtrent het verwachte herstel vanaf het tweede kwartaal, wordt SG Private Banking stilaan optimistischer rond het aandeel.

De analisten van de bank geloven nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis. Zeker te behouden, zo luidt de conclusie.

De rode cijfers zijn te verklaren door de waardevermindering van 4,25 mln EUR op de CDO-portefeuille van 15 mln EUR. Zoals verwacht moest het management zijn te positieve vooruitzichten voor 2009 neerwaarts bijstellen. In plaats van een stabiele omzet verwacht men nu een omzet van ten minste 155 mln EUR (-16,5%) én een operationele winst van ten minste 22 mln EUR. Dit ligt in lijn met de eerdere verwachtingen van SG Private Banking.De bank gaat uit van een halvering van het dividend tot 0,30 EUR per aandeel. Het eerste kwartaal van 2009 zal barslecht zijn met een omzetdaling van 48 tot 58%. Dit moet een dieptepunt vormen in de resultaten. Het management verwacht vanaf het tweede kwartaal een scherp herstel. De forse omzetdaling is niet zozeer het gevolg is van de lagere vraag naar auto's, maar vooral omwille van de vermindering van de voorraden bij de klanten. Melexis verwacht alle bankconvenanten in 2009 te respecteren. Ondanks het negatieve winstmomentum én de onzekerheid omtrent het verwachte herstel vanaf het tweede kwartaal, wordt SG Private Banking stilaan optimistischer rond het aandeel. De analisten van de bank geloven nog steeds sterk in het langetermijngroeipotentieel van Melexis. Zeker te behouden, zo luidt de conclusie.