De waarschuwing lijkt op de eerste plaats gericht op de grote spelers op de markt zoals Arcelor Mittal. Vandaag groeit de staalmarkt nog sterk, maar dat groeitempo zal volgens Kulichenko in het komende decennium onmogelijk gehandhaafd kunnen worden.

De sector wordt namelijk met overcapaciteit geconfronteerd. In combinatie van een terugval van de Chinese vraag kan dit de staalprijzen onder druk zetten. Het kan verschillende jaren duren alvorens het overaanbod is weggewerkt, zodat Severstal de kostenkant wil herbekijken.

De waarschuwing lijkt op de eerste plaats gericht op de grote spelers op de markt zoals Arcelor Mittal. Vandaag groeit de staalmarkt nog sterk, maar dat groeitempo zal volgens Kulichenko in het komende decennium onmogelijk gehandhaafd kunnen worden. De sector wordt namelijk met overcapaciteit geconfronteerd. In combinatie van een terugval van de Chinese vraag kan dit de staalprijzen onder druk zetten. Het kan verschillende jaren duren alvorens het overaanbod is weggewerkt, zodat Severstal de kostenkant wil herbekijken.