Daarbij viel echter op dat de verhandelde volumes relatief dun bleven. In de laatste dagen van augustus lagen die verhandelde volumes een kwart onder het augustus-gemiddelde en maar liefst 40% onder het gewone volume.

Scott Redler, technisch analist bij T3Live.com, stelde vast dat de bulls in de markt probeerden te komen, maar duidelijk een gebrek aan munitie hadden. Ze slaagden er met andere woorden niet in om de koersen naar hogere regionen te tillen.

Volgens Redler wordt de situatie precair wanneer de S&P 500 zou terugvallen onder het niveau van 1010 punten. Vooral de banken liggen momenteel zwak op koers. Hij wijst er sinds 1929 een verlies tijdens de maand augustus ook een verlies op jaarbasis inhoudt.

Daarbij viel echter op dat de verhandelde volumes relatief dun bleven. In de laatste dagen van augustus lagen die verhandelde volumes een kwart onder het augustus-gemiddelde en maar liefst 40% onder het gewone volume. Scott Redler, technisch analist bij T3Live.com, stelde vast dat de bulls in de markt probeerden te komen, maar duidelijk een gebrek aan munitie hadden. Ze slaagden er met andere woorden niet in om de koersen naar hogere regionen te tillen. Volgens Redler wordt de situatie precair wanneer de S&P 500 zou terugvallen onder het niveau van 1010 punten. Vooral de banken liggen momenteel zwak op koers. Hij wijst er sinds 1929 een verlies tijdens de maand augustus ook een verlies op jaarbasis inhoudt.