Daarmee lijkt zijn Partij van de Vrijheid PDL af te stevenen op een regelrechte confrontatie met de centrumlinkse Democratische Partij van eerste minister Enrico Letta. Letta zou liefst zo snel mogelijk van Berlusconi af willen zijn, maar de kans lijkt klein dat dit hem zal lukken.

September kan een doorslaggevende maand worden voor Italië. Op 9 september starten de hoorzittingen in de senaat met als inzet het lot van Berlusconi. In het ergste geval kunnen die hoorzittingen de voorbode vormen van de val van de regering Letta, met alle gevolgen van dien.

Daarmee lijkt zijn Partij van de Vrijheid PDL af te stevenen op een regelrechte confrontatie met de centrumlinkse Democratische Partij van eerste minister Enrico Letta. Letta zou liefst zo snel mogelijk van Berlusconi af willen zijn, maar de kans lijkt klein dat dit hem zal lukken. September kan een doorslaggevende maand worden voor Italië. Op 9 september starten de hoorzittingen in de senaat met als inzet het lot van Berlusconi. In het ergste geval kunnen die hoorzittingen de voorbode vormen van de val van de regering Letta, met alle gevolgen van dien.