Gemiddeld was er over de andere maanden een winst van 0,71%. Die spread van in totaal 1,86% is statistisch gezien voldoende om in 95% van de gevallen een betrouwbare voorspelling te maken met betrekking tot de huidige maand september.

Ook op andere vlakken scoorde september duidelijk zwakker dan andere maanden. In de afgelopen 90 jaar scoorde september op jaarbasis in de ranglijst van beste beursmaanden nooit hoger dan plaats 9.

In vijf van de afgelopen decennia, inclusief het laatste decennium, was september steevast de slechtste maand. 20 jaar geleden wees een eerste studie al op het september-fenomeen, maar sindsdien is van een verbetering absoluut geen sprake.

Gemiddeld was er over de andere maanden een winst van 0,71%. Die spread van in totaal 1,86% is statistisch gezien voldoende om in 95% van de gevallen een betrouwbare voorspelling te maken met betrekking tot de huidige maand september. Ook op andere vlakken scoorde september duidelijk zwakker dan andere maanden. In de afgelopen 90 jaar scoorde september op jaarbasis in de ranglijst van beste beursmaanden nooit hoger dan plaats 9. In vijf van de afgelopen decennia, inclusief het laatste decennium, was september steevast de slechtste maand. 20 jaar geleden wees een eerste studie al op het september-fenomeen, maar sindsdien is van een verbetering absoluut geen sprake.